Origi a szívem csücske… Mindenkinek vagy egy első, és bár már tíz éve foglalkozom kiadványszerkesztéssel és különböző grafikai munkákkal, de még a saját nevem alatt, saját felelősséggel még nem került ki a kezem közül semmi. Aztán jött az Origi… és elkezdődött az arculat– és csomagolás tervezés, termékfotózás.

Így születik az arculat

Amikor először találkoztam az Origi lányokkal még csak a termékfotókról beszélgettünk, de érezték, hogy a jelenlegi arculatuk nem igazán kifejező. Nem akartak egy újabb halvány árnyalat lenni a natúr kozmetikumok világában. Így a második megbeszélésen már az arculatról tárgyaltunk. Olyan logó elkészítése volt a cél, ami egyszerű, de van benne egy kis játékosság, fekete és fehér verzióban is működik. A logó fő eleme a nagy O karika, amit remekül lehet alkalmazni mint dizájn elem, hiszem elég karakteres, könnyen felismerhető.

Csak ne legyen zöld és barna...

A színeknek mindig nagyon nagy szerepe van a csomagolások tervezésénél. A grafikusok előszeretettel használják. Ha megnézzük a natúr kozmetikai termékeket, egyből feltűnik, hogy tele vannak a természet színeivel, zöld, barna, naturális színek. Az emberek könnyen asszociálnak ebből a természetes összetevőkből álló készítményekre. Mi mégsem ezt használtuk fel a csomagolás design elkészítésénél. Vajon miért nem? A válasz nagyon egyszerű! A lányok nem akartak beleolvadni ebbe a pasztellvilágba, meg akarták mutatni, hogy attól hogy valami természetes még lehet trendi :D. Fiatalos, bevállalós, vagány csomagolást készítettünk amiben igaz, hogy dominál a fekete, de mégis tele van színnel, élénk igazi erős színekkel, csak úgy mint a termékeik. És különösen jó, hogy a szappanok csomagolásán meg is tudjuk mutatni a szappanok színét és mintázatát, anélkül, hogy ki kelljen nyitni a dobozt. Erre pedig tökéletesen alkalmas a a logóból átvitt karika. 

Termékfotózás

Minden kész, jöhetnek a fotók!

Azt hiszem soha sem felejtem azt az érzést amikor megérkeztek a csomagolások és a szappanok fotózásra. Egészen más látni monitoron egy nyomdakész pdf-et és a kezünkben tartani a kész csomagolást. Ráadásul külön élmény volt ilyen illatkavalkádban fotózni, mert ezeknek a termékeknek valami isteni illatuk van! A lányok kreatív fotózást választottak, az egyszerű termékfotók mellé, hogy sokkal ízlésesebben és érdekesebben mutassák be kozmetikumaikat. 

termékfotó

A legjobb dolog az elejétől részese lenni a folyamatoknak amíg fel nem kerülnek a termékek a webáruházba vagy a polcokra, és nagyon örülök, hogy végig kísérhettem a lányokat ezen az úton, és bízom benne, hogy még sok közös munkánk lesz együtt. Aki pedig kíváncsi a termékekre, az a Origi webshopban meg tudja nézni vagy akár megrendelni a szuper és természetes termékeket.

Origi a trendi és természetes